#GlasajZaŽene Suad Bećirović:”Smatram da je žena stub porodice i društva u cjelini, te da kroz različite segmente uključenosti i djelovanja treba da zauzme mjesto koje joj pripada.”

Predstavite se: Ja sam Suada Bećirović kandidatkinja za Općinsko vijeće Lukavac na listi Stranke za BiH na broju 9. Rodjena sam 1958 godine u Berkovici kod Lukavca. Završila sam Pedagošku akademiju u Tuzli 1979 godine, a zatim PMF 2008g. u Tuzla. Dugogodisnja sam prosvjetna radnica. Trenutno radim u JU OŠ ,, Puračić,, Kao članica, a zatim i predsjednica Razvojnog tima škole, radila sam na mnogim projektima za unapređenje nastavnog procesa i bolje uslove rada djece i uposlenika. Tokom svog dugogodišnjeg rada stekla sam zvanje savjetnika.Voditeljica sam ,,Kreativne radionice,, za nadarene učenike i učenike sa poteskoćama u radu. Na taj način sam razvijala kreativne i poduzetničke sposobnosti kod učenika kroz prezentaciju na školskim manifestacijama i sajmovima.Posjedujem mnogobrojne certifikate sa seminara, kao i priznanje ,,Životno djelo,, Udata sam, majka dvoje obrazovane i uspješne djece. Ovo me posebno čini sretnom i zadovoljnom, jer porodica je osnovna ćelija društva.Volim aktivizam u svim sferama pa i politički, te smatram za sebe, i općenito, da žene moraju biti dosta vise uključene u sve drustvene tokove.

Vaš politički cilj?

Cilj mi je podstaći sve u lokalnoj zajednici, a posebno žene da sistemski kroz budžet planiramo sredstva za projekte koji će omogućiti savremeno uređene i opremljene škole, obdaništa, domove zdravlja i domove kulture. Ove ustanove su od životnog značaja za sve nas i moraju biti obaveza i briga svih nas.One ne smiju biti oronule, zapuštane i sa krovovima koji prokišnjavaju.

Na čemu temeljite Vašu kampanju?

Svoju kampanju temeljim na podizanju svijesti o značaju stvaranja dobrih uslova življenja u lokalnoj zajednici. Smatram da samo tako možemo zaustaviti odlazak naših mladih ljudi iz Bosne I Hercegovine, te različitim poticajima omogućiti da rade i grade u svojoj sredini.

Da li pitanje prava žena I položaj žena imaju mjesta u Vasem političkom angžmanu ?

Smatram da je žena stub porodice i društva u cjelini, te da kroz različite segmente uključenosti i djelovanja treba da zauzme mjesto koje joj pripada.

Šta ćete konkretno učiniti za žene kao buduća vijećnica?

Kao vijećnica nastojat ću osnažiti žene kroz udruženja,projekte, zadruge i poticaje, kako bi lakše ostvarile svoja prava, uključenost i biznis ideje.Naše društvo, lokalna zajednica mora vise da daje djeci i mladim, posebno majkama kroz dječiji dodatak, a svim odličnim učenicima i studentima stipendije.

Mislite li da kampanje poput ove #Glasajzažene imaju uticaja na biračko tijelo?

Svaka podrška dobro dođe, tako da će ovo sigurno imati svoj cilj veće uključenosti, podrške i sardnje kod žena. Svakako će pomoći da u Općinskim vijećima žene imaju veće učešće u stvaranju boljeg ambijenta u lokalnoj zajednici.

Vaša poruka biračicama/biračima!

Naša obaveza je da izađemo i glasamo, birajući one za koje smatramo da će najbolje zastupati i raditi u interesu svih nas, a posebno naše djece i mladih koji su naša budućnost!!! Damama posebna poruka! Glasajući za žene jačamo našu poziciju tamo gdje se odlučuje, i tako stvarajmo bolje sutra!!

       

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *